Okusen kruhov narastek in način kako porabiti star kruh z odlično sladico.
Sestavine:
3 večje žemlje ali kosi starega kruha
3 dcl mleka
2 jajci
1 kisla smetana
5 žlic sladkorja
rezine jabolk ali drugega sadja po lastni želji
Priprava:
V večjo skledo žemlje ali kruh natrgam na koščke, velike približno 1×1 cm in jih prelijem z mlekom.
Tako natrgan kruh mora mleko posrkat vase in ne sme preveč kapljati z njega.
Rumenjake in sladkor penasto vmešamo in dodamo kislo smetano. Na koncu vmešamo še sneg.
V manjši pekač dam plast žemelj (kruha) - pekača ne mastim, žemlje (kruh) polijem z polovico mase iz jajc in kisle smetane, nato dam drugo plast (žemelj) kruha, ter vse še polijem z drugo polovico mase iz jajc. Pečemo pri 150°C, ter zlato rumeno zapečem.
Pečeno se da lepo narezati na kose.
.............................................................
Preden damo kruhov narastek peči, se lahko še igramo z svojo domišljijo in povrhu, dodamo rezine jabolk, rozin, brusnic, ....in drugega sadja....po okusu...
.............dober tek.....................