Translate

sreda, 9. julij 2014

Bučke z jajci in kislo smetano

Bučke z jajci in kislo smetano




Sestavine (1-2 osebe): 

ena manjša bučka
3 jajca
1 kisla smetana
malo slanine ali suhe salame
sol
poper
olje
bazilika,origano, chili,...po okusu.


Priprava: 

  1. Manjšo bučko olupimo in naribamo (zaradi semenk je bolje da je manjša).
  2. Tri jajca v posodi zmešamo z vilico, nato dodamo sol, poper, bazilko, origano, chili (vse po okusu). Vse skupaj dobro premešamo z vilico. 
  3. V kozici na malo olja na hitro dušimo bučke, dodamo kislo smetano ter dušimo naprej, da se nekoliko zgosti. 
  4. Dodamo slanino ali koščke suhe salame (narežemo na čim manjše kose) ter dobro vmešamo v bučke.
  5. Na koncu vmešamo še zmešana jajca z začimbami. Mešamo tako in dušimo tako dolgo, da jajca zakrknejo, nato odstavimo z ognja in postrežemo.