Bučke z jajci in kislo smetano
Sestavine (1-2 osebe):
ena manjša bučka3 jajca
1 kisla smetana
malo slanine ali suhe salame
sol
poper
olje
bazilika,origano, chili,...po okusu.
Priprava:
- Manjšo bučko olupimo in naribamo (zaradi semenk je bolje da je manjša).
- Tri jajca v posodi zmešamo z vilico, nato dodamo sol, poper, bazilko, origano, chili (vse po okusu). Vse skupaj dobro premešamo z vilico.
- V kozici na malo olja na hitro dušimo bučke, dodamo kislo smetano ter dušimo naprej, da se nekoliko zgosti.
- Dodamo slanino ali koščke suhe salame (narežemo na čim manjše kose) ter dobro vmešamo v bučke.
- Na koncu vmešamo še zmešana jajca z začimbami. Mešamo tako in dušimo tako dolgo, da jajca zakrknejo, nato odstavimo z ognja in postrežemo.