Translate

petek, 3. maj 2013

Figova pita na hitro, lahko tudi katerakoli druga

ENOSTAVNA FIGOVA PITA NA HITRO

(ali katera druga iz sezonskega sadja)

SESTAVINE
  • 4 jajca
  • 12 žlic sladkorja
  • 12 žlic olja
  • 12 žlic mleka
  • 12 žlic moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • cca. 20 dag svežih fig ali figove marmelade


PRIPRAVA:


  1. Z mešalnikom zmešamo štiri rumenjake in šest žlic sladkorja, nato dodamo olje, mleko, moko in pecilni prašek. Iz štirih beljakov in šestih žlic sladkorja stepemo sneg in ga primešamo testu.
  2. Pekač namastimo in vanj stresemo polovico testa, ter ga damo peči za 10 minut v ogreto pečico 200°C. 
  3. Pripravimo si fige, jih očistimo, ter razpolovimo in s sekljamo z plačnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Če nas ne moti lupina od fig, lahko fige le razpolovimo. 
  4. Pripravljene fige enakomerno razporedimo po testu, ki smo ga že 10 minut pekli. (če nimamo fig lahko uporabimo figovo marmelado). 
  5. Po vrhu zlijemo še drugo polovico biskvita, ter pečemo še 20 minut na 180°C. 

Z malo domišljije lahko uporabimo namesto fig tudi drugo sezonsko sadje.