ENOSTAVNA FIGOVA PITA NA HITRO
(ali katera druga iz sezonskega sadja)
SESTAVINE
- 4 jajca
- 12 žlic sladkorja
- 12 žlic olja
- 12 žlic mleka
- 12 žlic moke
- 1/2 pecilnega praška
- cca. 20 dag svežih fig ali figove marmelade
PRIPRAVA:
- Z mešalnikom zmešamo štiri rumenjake in šest žlic sladkorja, nato dodamo olje, mleko, moko in pecilni prašek. Iz štirih beljakov in šestih žlic sladkorja stepemo sneg in ga primešamo testu.
- Pekač namastimo in vanj stresemo polovico testa, ter ga damo peči za 10 minut v ogreto pečico 200°C.
- Pripravimo si fige, jih očistimo, ter razpolovimo in s sekljamo z plačnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Če nas ne moti lupina od fig, lahko fige le razpolovimo.
- Pripravljene fige enakomerno razporedimo po testu, ki smo ga že 10 minut pekli. (če nimamo fig lahko uporabimo figovo marmelado).
- Po vrhu zlijemo še drugo polovico biskvita, ter pečemo še 20 minut na 180°C.
Z malo domišljije lahko uporabimo namesto fig tudi drugo sezonsko sadje.