PEKOČE PALAČINKE
Sestavine (za 3-4 palačinke premera cca.20cm):
1/2 do 1 pekoči feferon ali čili (količina po okusu)
1 manjši paradižnik
125 g grški jogurt
1-2 žlici moke
1 jajce
ščep soli
Postopek:
Feferonu in paradižniku odstranimo semena, ter jima dodamo grški jogurt, ter ščep soli. Vse skupaj zmešamo z paličnim mešalnikom v gladko maso, ter dodamo jajce in mešamo naprej. Počasi dodajamo moko, ter pazimo da se nam ne naredijo grudice.
Ko je masa gladko umešana, jo vlivamo na ponev za palačinke in jih pečemo kot običajne palačinke.
Palačinke so najbolje brez dodatnih nadevov, lahko se pa spomnimo in uporabimo kakšen zelenjavni nadev, po okusu. Pekoče palačinke niso predvidene, kot sladica, ker niso sladke. Pekoče so pa odvisno, kakšen feferon dodamo in koliko.
Število palačink, lahko povečate, tako da količine sestavin, vendar pri pekočih feferonih pazite, da ne bo preveč pekoče, lahko se količina feferona tudi zmanjša.